Jacqueline Cramer in gesprek met Beton&Staalbouw

Beton en staal zullen (nog veel meer) een onmiskenbaar onderdeel moeten worden van een duurzame en circulaire toekomst.

“Er zijn weliswaar steeds meer partijen die met succes hun innovaties op het gebied van duurzaamheid en circulariteit in de markt weten te zetten, maar het probleem is dat de kennis die in die innovaties zit, nog niet altijd op het hoogste niveau wordt gedeeld. Zo zie je in het beton al goede ontwikkelingen: ik denk dan aan de productie van CO2-arm beton, maar ook aan hergebruik en keuzes die gemaakt kunnen worden tijdens de ontwerpfase.”

“Laat de vernieuwers in de sector de leiding nemen en zorg dat het peloton van bedrijven kan volgen. Sturing door overheid is essentieel om alle vernieuwing die mogelijk is op te schalen.”

Lees hier het gehele interview met Jacqueline Cramer