CSC stimuleert transitie

Deze maand verscheen het internationale jaarverslag van de Concrete Sustainability Council (CSC). Uit het verslag blijkt dat CSC internationaal flink aan de weg timmert en dat men doorontwikkelt.

CSC-certificering bleef zich wereldwijd uitbreiden met de eerste certificeringen in Finland, Oostenrijk, Peru, Portugal, Slowakije en Zweden en de familie van CSC-certificeringssystemen werd verbeterd door de lancering van deĀ CO2-module, een speciaal label voor betonproducten met een laag CO2-gehalte. De CO2-module is beschikbaar voor bedrijven die het CSC-certificaat (Zilver of hoger) hebben behaald of gaan behalen en de transitie van de betonsector naar CO2-neutraliteit leiden. Gedurende 2022 zijn 36 CO2-modulecertificaten afgeleverd en de verwachting is dat dit aantal volgend jaar verder zal toenemen. Lees meer.