Betonakkoord in Cobouw podcast Doorzagen ‘Beloon betonnen koplopers’

“Neem de vernieuwers als startpunt. Anders gaat het verduurzamen van beton niet gebeuren.” Dat zegt Jacqueline Cramer, oud-minister van VROM en sinds 2018 voorzitter van het Betonakkoord, in deze aflevering van Doorzagen.

De ambitie is om in 2030 beton CO2-neutraal te zijn en 100 procent van het gesloopte beton terug te brengen in nieuwbouw. Tot op de dag van vandaag bleven zichtbare resultaten echter uit. Jacqueline Cramer, voorzitter van het het Betonakkoord, geeft de moed niet op en ziet achter de schermen positieve ontwikkelingen. Diverse koplopers in de betonsector staan volgens haar in de startblokken om grote sprongen te maken met het verduurzamen van beton.
“Er zijn nog slechts drie knelpunten die we moeten oplossen”, zegt Cramer in de wekelijkse podcast Doorzagen van Cobouw. “Standaarden om nieuwe betonproducten sneller te toetsen, uniforme aanbestedingseisen én geld.” Hoeveel geld? En wat is haar oproep aan het kabinet? En hoe ervaart Cramer de betonsector? Luister direct.