Betoninnovatieloket van start!

Tijdens de InfraTech 2021 werd het 'Betoninnovatieloket' al aangekondigd. Het is een initiatief van opdrachtgevers en marktpartijen, verbonden aan het Betonakkoord. Met het Betoninnovatieloket kan innovatief beton en kunnen innovatieve betonproducten sneller toegepast worden.

Onafhankelijkheid

Het Betoninnovatieloket geeft een onafhankelijk oordeel over de geclaimde prestaties van deze innovatieve betonproducten. Zodat opdrachtgevers vertrouwen kunnen hebben in de geclaimde eigenschappen. Dit onafhankelijke oordeel wordt gevormd door  deskundigen  uit verschillende organisaties, onder leiding van CROW.

Certificaat

Als het product gevalideerd is, krijgt het een certificaat en wordt deze vermeld op de website van  het Betoninnovatieloket. Eenmaal gevalideerd kan het product bij meerdere opdrachtgevers worden toegepast en in aanbestedingen worden aangeboden.

Betonproduct aanmelden

Bedrijven die een betoninnovatie willen aanmelden, kunnen op de website van het Betoninnovatieloket een aanmeldformulier downloaden. Het kan hierbij gaan om beton of betonproducten voor zowel woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur als industrie. Door de aanmelding op te sturen wordt de procedure gestart.